Tomme de Savoie

Tomme de Savoieeste o brânză nefiartă, semi-moale, cu coajă gri, care are pete galbene și roșii peste tot. Brânza este făcută din lapte de vacă în regiunile Savoie și Haute-Savoie din Franța. Este cea mai veche brânză din regiunea Savoia, unde clima de munte îi conferă brânzei calitățile sale unice. Tomme de Savoie a fost inventată atunci când țăranii locali și-au transformat proviziile de lapte de vară în brânză, pentru a rezista iarna. După ce smântâna este scursă pentru a face unt, Tomme de Savoie este produsă din laptele degresat rămas, motiv pentru care are un conținut destul de scăzut de grăsimi (40%). După 2 până la 4 luni de maturare, textura sa este flexibilă și fermă, iar aroma este de nucă, ierboasă și rustică, cu note de ciuperci și citrice. Asortați-l cu cârnați feliați, fructe precum perele sau vinuri roșii cu corp mediu pentru cea mai bună experiență.

Origine: Savoie

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Tomme de Savoie