Asperges du Blayais

Asperges du Blayaissunt sparanghel care pot fi alb sau violet în funcție de culoarea vârfurilor și sunt produse în regiunile franceze Gironde și Charente-Maritime. Gustul lor este foarte fraged și dulce, iar vârfurile bine închise se topesc în gură. Tulpinile nu sunt prea fibroase iar lungimea maxima admisa este de 22 cm. Pot fi vândute exclusiv proaspete și întregi, fie decojite, fie nedecojite. Sparanghelul alb are un preț de piață ridicat deoarece sparanghelul devine colorat atunci când este expus la lumină, motiv pentru care producătorii trebuie să depună un efort suplimentar pentru a le obține rapid și devreme, cât sunt încă albe. Sloganul „Bine de sus în jos” este folosit de câteva decenii pentru aceste sparanghel, adică își păstrează gustul pe toată lungimea. Încercați-le la gratinat, cu unt, burtă de porc, sos bechamel și brânză rasă.

Origine: Gironda

Categorie: Sparanghel

Taguri

Retete Asperges du Blayais