Babić

Babićeste un strugure roșu autohton croat care este cultivat în principal în Dalmația centrală și de nord și în unele insule dalmate, dar cele mai bune expresii provin din județul Šibenik-Knin. Soiul a fost folosit în mod tradițional ca struguri de amestec, dar a demonstrat un potențial excelent ca vin de soi demn de îmbătrânire. Teroir-ul influențează dramatic calitatea vinurilor Babić. Solurile fertile din jurul Šibenik tind să producă vinuri ușoare, cu corp mediu, cu aromă și aromă care amintește de fructele de pădure roșii. Cele mai bune expresii ale lui Babić provin din Primošten și Rogoznica, situate în partea cea mai suică a județului Šibenik-Knin, unde strugurii sunt cultivați în mare parte pe soluri sărace, calcaroase, înconjurate de ziduri de piatră. Vinurile care provin din această regiune sunt pline și puternice, cu o aciditate bună și o oarecare coloană minerală. Aroma amintește de fructe întunecate și vișine, uneori însoțite de note erbacee sau de condimente. Aceste vinuri bogate și bine echilibrate se potrivesc bine cu vânat sau cu altă carne închisă la culoare, tocane, preparate fierte sau la grătar și brânzeturi.

Origine: județul Šibenik-Knin

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Babić