Kvarnerski škampi

Kvarnerski škampeste o specie de scampi, un langostin care locuiește pe fundul mării din Golful Kvarner croat. Kvarner škamp se caracterizează printr-o culoare portocalie pal sau roz și o coajă subțire și are carne delicată și fragedă, cu o aromă dulce și complexă. Cu ajutorul capcanelor de pescuit specializate, scampii sunt de obicei obținuti de la o adâncime de aproximativ 40 până la 60 de metri, din tunelurile de noroi, aceste crustacee își construiesc singure. Această delicatesă culinară de vârf este de obicei prinsă de la începutul lunii aprilie până la începutul lunii octombrie și poate fi găsită în meniurile numeroaselor restaurante rafinate. În Croația, kvarnerski škampi au fost sărbătorite în timpul Festivalului anual de Scampi din Kvarner, care se desfășoară în Istria în fiecare mai. O gamă largă de delicatese de scampi sunt pregătite în timpul acestui festival și sunt de obicei asociate cu vinuri locale rafinate.

Origine: Județul Primorje-Gorski Kotar

Categorie: Homar

Taguri

Retete Kvarnerski škampi