Grdobina u bijelom vinu

Grdobina u bijelom vinu este un preparat tradițional croat din pește, originar din zona Kvarner. Mâncarea este de obicei făcută cu o combinație de pescar, unt, vin alb, supă de pește, făină, pătrunjel, smântână groasă, sare și piper. Pescarul este filet, asezonat și prăjit la grătar până devine auriu. Faina se prajeste in ulei si amestecul se acopera cu vin si supa de peste. Odată ce sosul clocotește, pescarul pe jumătate gătit se adaugă în tigaie și se fierbe până când este complet fiert. Aproape de sfârșitul gătitului, se adaugă puțină smântână în farfurie. Grdobina u bijelom vinu se servește de obicei cu cartofi fierți și este recomandat să asociezi felul de mâncare cu un pahar de vin spumant.

Origine: Județul Primorje-Gorski Kotar

Categorie: Vas de pește cu apă sărată

Taguri

Retete Grdobina u bijelom vinu