Lasina

Lasinaeste un soi de vin originar din regiunea croată Dalmația. Adesea numit pinot noir dalmat, acest strugure roșu rar este folosit în amestecuri, de obicei cu Babić și Plavina. Există doar câțiva producători croați care produc vinuri de soi Lasina. Aceste soiuri sunt cu corp mediu, elegante și aromate. De obicei, au un caracter mai deschis decât alte roșii dalmate. Taninurile lor sunt scăzute, în timp ce aciditatea este ridicată. Aceste vinuri sunt dominate de aroma de fructe roșii, adesea însoțită de nuanțe pământești, erbacee sau minerale. Lasina este o asociere ideală cu mezelurile, dar se poate asorta bine și cu peștele, în special peștele gras sau preparatele cremoase pe bază de pește. De asemenea, poate fi o potrivire bună cu preparatele de miel, vițel, risotto și paste. Lasina a fost oarecum subestimată de mulți ani,

Origine: județul Šibenik-Knin

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Lasina