Dalmatinska pasticada

Dalmatinska pašticada este un fel de mâncare tradițională dalmată constând din carne de vită care este marinată în oțet și condimente timp de până la câteva zile, după care este înăbușită în vin roșu sau prošek cu slănină, roșii, câteva prune uscate sau smochine și legume rădăcinoase. Odată gătit, sosul este pasat și asezonat suplimentar cu o selecție de diverse condimente. În mod tradițional, preparatul este servit la nunți cu o gură de gnocchi sau paste de casă. Se recomandă să serviți pasticada cu niște brânză rasă deasupra. Experții cred că felul de mâncare a călătorit mult din Grecia antică și Roma până în Republica Veneția și pe mesele nobililor până când a fost adus în sfârșit în Dalmația, unde a devenit o parte înrădăcinată a bucătăriei locale.

Origine: județul Split-Dalmația

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Dalmatinska pasticada