Beurre blanc

Acest sos gros, bogat și cremos este făcut din unt, vin alb, eșalotă și oțet de vin alb. Are o aromă ușor dulce, acidulată, care se potrivește mai ales cu peștele braconat, crustaceele și sparanghelul. Acest sos versatil a fost popularizat în anii 1960 și 1970 de bucătarii francezi care căutau să-și înveselească mâncărurile cu sosuri de tartă în loc de sosuri mai tradiționale, grele cu roux. Deși există multe teorii despre originea sa, cea mai populară sugerează că a fost inventat la începutul secolului al XX-lea de bucătarul Clémence Lefeuvre într-un mic sat de lângă orașul Nantes din Franța, când a uitat să pună ouă în sosul Béarnaise. făcea pentru pește. Noul sos a avut un succes la clienții ei și s-a născut clasicul beurre blanc.

Origine: Saint-Julien-de-Concelles

Categorie: Sos

Taguri

Retete Beurre blanc