Blaufränkisch
Blaufränkischeste un soi de struguri austriac care este folosit mai ales în producția de vinuri de soi cu fructe. Acest struguri cu maturare târzie este cultivat în mai multe regiuni viticole, dar Burgenland rămâne fortăreața sa. Cele mai bune expresii ale Blaufränkisch austriac sunt vinurile cu corp mediu, cu note picante de fructe de pădure roșii și întunecate, aciditate răcoritoare și tanini fermi, dar nu copleșitori. Aceste vinuri se potrivesc bine cu o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi carne albă la grătar, carne de vită, vânat, ciuperci, sosuri pe bază de roșii și diverse soiuri de brânză. Deși a fost identificat pentru prima dată în Austria, Blaufränkisch este cultivat în Europa Centrală și de Est sub diferite, în primul rând în Ungaria (unde este cunoscut sub numele de Kékfrankos), și într-o măsură mai mică în Cehia, Slovacia, Croația, Italia, Germania, Slovenia , și Statele Unite.
Origine: Burgenland
Categorie: Soi de vin