Sterz

Sterz este un fel de mâncare țărănească tradițională care constă din ingrediente simple, de zi cu zi, de obicei o combinație de făină, grăsime, apă și sare. Este asociat în mare parte cu regiunile austriece Burgenland și Styria, deși diferite soiuri ale acestui piure de făină se găsesc și în alte părți ale Austriei, Slovenia, Bavaria și Croația. Mâncarea poate fi făcută cu diferite tipuri de făină, cum ar fi făină de grâu, făină de secară, făină de hrișcă, făină de speltă sau o combinație a oricăruia dintre aceste tipuri de făină. Pentru a face sterz, făina este de obicei rumenită ușor înainte de a fi gătită în apă clocotită cu sare și prăjită cu grăsime (în mod tradițional cu untură). Alte ingrediente comune conținute în acest fel de mâncare includ ouă, lapte, crosături de porc, bucăți de slănină, fasole și ceapă. În funcție de adăugarea la amestecul de făină de bază, există numeroase tipuri de sterz, inclusiveiersterz ( sterz de ou), mehlsterz ( sterz de făină), grammelsterz (cu cratituri de porc), kukuruzsterz (numit și turkensterz , un sterz de făină de porumb), riebelsterz (sterz de cartofi) și blutsterz (cu sânge de porc). O varietate populară de sterz atât în ​​Burgenland, cât și în Styria este heidensterz , un tip de sterz pe bază de făină de hrișcă, care este considerat un fel de mâncare național în Stiria. În mod tradițional, mâncărurile sterz sunt savurate cu supe sau folosite ca einladen (umplutură) pentru supe, deși sunt consumate în mod obișnuit la micul dejun cu lapte.

Origine: Burgenland

Categorie: Terci

Taguri

Retete Sterz