Nuss Schnitten

Originar din sudul Burgenland, acest desert tradițional mai este numit și Burgenländer schnitten , care se traduce prin felii de Burgenland.. De obicei, este format din două straturi: o bază de aluat infuzată cu nuci și o bezea albă ca zăpada. Aluatul este obținut de obicei prin combinarea untului cu zahăr pudră, gălbenușuri de ou, făină, praf de copt, nuci măcinate (cum ar fi nuci sau migdale) și lapte. Odată copt, amestecul de nuci este acoperit cu o glazură de albușuri bătute spumă, zahăr și apă înainte de a fi trimis înapoi la cuptor pentru a obține un finisaj frumos, auriu. Un strat de gem de fructe (de obicei gem de caise sau zmeură) este adesea întins peste aluat înainte de a fi acoperit cu glazură de albuș de ou, în timp ce unele versiuni pot include și glazură de ciocolată, stropi de ciocolată sau cremă de cafea pentru o aromă suplimentară. Există o altă versiune de nuss schnitten care necesită nuci măcinate în amestecul de albuș de ou în loc să fie în baza de aluat.

Origine: Burgenland

Categorie: Tort

Taguri

Retete Nuss Schnitten