Twestchen Knödel
Twestchen knödel este un desert tradițional austriac constând din găluște umplute cu prune (de obicei din dama dulce).varietate). Găluștele sunt de obicei făcute cu cartofi fierți și piure, făină, gălbenușuri de ou, grâu măcinat, unt și sare. Feliile de aluat de cartofi sunt folosite pentru a închide prune întregi fără sâmburi care au fost umplute anterior cu zahăr sau cuburi de zahăr. Odată umplute, se rulează în bile netede și se fierb în apă până când plutesc la suprafață. Galustele fierte sunt in cele din urma tavalate in pesmet uns cu unt si rumenit, apoi savurate calde, de obicei pudrate cu zahar pudra. Unele versiuni necesită acoperirea găluștelor fierte și umplute cu pesmet uns cu unt înainte de a le prăji. Există multe variante ale acestei specialități dulci, unele folosind alte tipuri de fructe, cum ar fi caise, prune uscate sau căpșuni mari în loc de prune.
Origine: Burgenland
Categorie: Galuste