Grammelpogatscherl

O delicatesă savuroasă din Burgenland, grammelpogatscherl este un produs de patiserie mic, de mărimea unei mușcături, care conține cuburi de grăsime de porc prăjită tăiate mărunt ( grammeln) în aluat. Deși ingredientele pentru prepararea sa variază de la un loc la altul, aluatul este de obicei făcut cu o combinație de făină, ouă, drojdie, lapte, sare și grăsime de porc prăjită. Alte ingrediente comune conținute în aluat includ untură, zahăr, smântână, vin alb și condimente precum ardeiul, chimenul sau chimenul. Aceste produse de patiserie mici sunt de obicei făcute în forme rotunde, iar vârful lor este în mod tradițional marcat cu un cuțit, dându-le un model caracteristic care variază de la familie la familie. Se recomandă să savurați grammelpogatscherl cât timp sunt încă calde, însoțiți de smântână și un pahar de vin pe lângă. Aceste produse de patiserie savuroase sunt adesea servite ca gustări la degustările de vinuri și sunt de obicei pregătite pentru sărbători și sărbători.

Origine: Burgenland

Categorie: Produse de patiserie savuroasă

Taguri

Retete Grammelpogatscherl