Bûche de Noël

Acest pandișpan decorat elaborat, rulat și umplut este glazurat cu cremă de unt de ciocolată făcută să arate ca o scoarță de copac. Unele dintre decorațiuni ar putea include bețe de marțipan, pânze de păianjen de zahăr și ciuperci de bezea. Originile tortului pot fi urmărite din vechea tradiție celtică de a celebra solstițiul de iarnă, cea mai scurtă zi din an. Celții ar arde un buștean ca ofrandă către Soare pentru întoarcerea pe Pământ. Pe măsură ce tradiția a dispărut odată cu sosirea sobelor de acasă, uriașul buștean a fost înlocuit cu o ramură mică, care era așezată în mod tradițional în mijlocul mesei, înconjurată de delicatese și dulciuri care erau oferite oaspeților ca delicii. De-a lungul timpului, ramura s-a transformat în prăjitura de bușteni de Yule pe care o cunoaștem astăzi, dar dacă a fost o creație pariziană sau lioneză este încă subiectul unei dezbateri aprinse.The English Huswife care datează din 1615. De atunci, a devenit cel mai popular tort tradițional de Crăciun în toată Franța și este făcut într-o mare varietate de culori și arome.

Origine: Paris

Categorie: Tort

Taguri

Retete Bûche de Noël