Pastis

Această băutură națională franceză este făcută cu anason stelat, puternic dulce, care conferă pastisului aroma sa inconfundabilă, precum și ierburi și condimente precum salvie, melisa, verbena, lemn dulce, scorțișoară, cardamom și piper. Numele său provine din pastișonul provensal care înseamnă amestec, dar este cunoscut și sub numele de la jaune (galben) sau pastaga.. Pe lângă faptul că este aperitivul preferat al țării, îl puteți găsi ca ingredient cheie în numeroase rețete clasice franțuzești. Pastis a fost comercializat pentru prima dată de Paul Ricard în 1932 și s-a bucurat de o popularitate substanțială de atunci, în special în jurul Marsiliei și în regiunile de sud ale țării. Pastisul este considerat a fi întruchiparea stilului de viață provensal și este asociat în mod tradițional cu petanca - sportul de vară preferat al poporului provensal. Pastisul poate fi savurat pe stânci, dar, de regulă, este întotdeauna servit diluat cu apă rece ca gheața, ceea ce face ca această băutură răcoritoare de vară să devină tulbure.

Origine: Provence

Categorie: Lichior de plante

Taguri

Retete Pastis