Thym de Provence
Thym de Provence este o plantă veșnic verde cu utilizări culinare, medicinale și ornamentale. Se numește Farigoule în Provence și este cel mai bine cunoscut ca unul dintre componentele de bază într-un buchet garni clasic sau într-un amestec de condimente cunoscut sub numele de Herbes de Provence. Una dintre cele mai parfumate ierburi pe care le puteți cultiva, Thym de Provence are un retrogust de lămâie dând prospețime diferitelor tocane, marinate, sosuri, supe și salate. Se imbina perfect cu rosiile, fie proaspete sau procesate, legume prajite, branza de capra la gratar sau carne de pasare fripta. Cimbrul este folosit si in diverse deserturi, salate de fructe, dulceturi, placinte, briose, sorbeturi etc. Atunci cand este folosit in infuzie, cimbrul este un excelent digestiv, ajuta organismul sa asimileze continutul mare de fier din anumite alimente si regleaza problemele circulatorii. Împreună cu levănțica și rozmarinul, cimbrul este printre cele mai populare plante aromatice din Provence.
Origine: Provence
Categorie: Cimbru