Côtes de Provence Rosé

Deși denumirea Côtes de Provence produce și vinuri roșii și albe, cea mai mare parte a producției sale se concentrează pe roz-uri ușoare și proaspete, care se bazează în principal pe Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsaut și soiul autohton provensal Tibouren. Rozurile din Provence sunt de obicei roz pal și tind să arate un profil aromatic complex care combină arome fructate și florale de fructe exotice, citrice, flori albe și ierburi. Unele epoca care sunt învechite în butoi pot dezvolta, de asemenea, note de fructe uscate, caramel, condimente și vanilie. Sunt un aperitiv grozav, dar funcționează bine și cu carne de vițel, miel, pește, scoici sau crustacee și mâncăruri tipice provensale, cum ar fi ratatouille, aïoli, soupe au pistou, bouillabaisse, precum și cu deserturi pe bază de fructe.

Origine: Provence

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Côtes de Provence Rosé