Chacha

Chacha este o țuică georgiană puternică care este făcută din tescovină - resturi solide de struguri, cum ar fi cojile, tulpinile și semințele care rămân după ce sucul a fost presat. Băutura este de obicei un produs secundar al vinificației, în care tescovină este colectată și învechită înainte de a fi distilat. Variind între 40 și 60 la sută în conținut de alcool, chacha este de obicei limpede și se caracterizează prin arome de fructe uscate. Când este învechit la stejar, capătă o culoare aurie deschisă și note de vanilie, caramel și lemn. Deși este produs comercial, multe familii produc vin acasă și, de asemenea, distilează chacha din tescovină rămasă, în timp ce unii producători îl fac chiar și din struguri întregi. Această băutură puternică este cel mai bine servită bine răcită și este un aperitiv sau digestiv grozav.

Origine: Georgia

Categorie: coniac

Taguri

Retete Chacha