Chartreuse

Chartreuseeste una dintre cele mai vechi și mai populare lichioruri franceze. Se crede că băutura provine dintr-un manuscris antic care a fost trimis la mănăstirea Grande Chartreuse la începutul secolului al XVIII-lea. În 1764, călugării cartusieni au decodat hârtia și au produs prima versiune a unui elixir de sănătate care a fost folosit în mare parte ca medicament. Călugării au adaptat apoi rețeta în 1840 pentru a crea Green Chartreuse originală - prima versiune a lichiorului Chartreuse care este încă preparată după o formulă secretă care include aproximativ 130 de ierburi, mirodenii și alte substanțe botanice. Maceratul este distilat și apoi maturat în butoaie de stejar. Chartreuse vine în mai multe soiuri, inclusiv Green Chartreuse originală (55% ABV) caracterizată prin aromele sale complexe de plante și florale. Yellow Chartreuse (43% ABV) este produsă în același mod, dar rezultă o băutură ceva mai blândă și mai dulce datorită folosirii diferitelor ierburi. Chartreuse este cel mai apreciat ca digestiv, servit curat sau pe stânci. Poate funcționa bine și ca ingredient pentru cocktail. Edițiile limitate ale băuturii au inclus diverse versiuni aromate, cum ar fi portocale, anason sau mirt.

Origine: Saint-Pierre-de-Chartreuse

Categorie: Lichior de plante

Taguri

Retete Chartreuse