Chenin Blanc

Chenin Blanc este un soi de struguri cultivat în valea Loarei din Franța, de unde s-a răspândit în Africa de Sud și a devenit popular sub numele de Steen. Datorită versatilității sale, vine în câteva soiuri, cum ar fi spumant, uscat sau dulce. Versiunea uscată a Chenin Blanc din Loire are un potențial bun de învechire cu acizii săi aserți și aromele tipice de miere, mere, pere și gutui, în timp ce marii Chenins din Loire sunt vinurile dulci de Vouvray, Bonnezeaux, Coteaux du Layon și Quarts de Chaume. În funcție de stil și caracter, vinurile Chenin Blanc se pot potrivi cu o varietate de feluri de mâncare, în timp ce stilurile uscate pot însoți carnea de pasăre, porc, pește, terine sau pateuri, versiunile mai dulci ar fi o potrivire bună cu deserturile, bucătăria asiatică, brânză și sosuri cremoase. .

Origine: Pays de la Loire

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Chenin Blanc