Dželadija

Dželadija sau hladetinaeste un fel de mâncare tipic din carne originar din regiunea croată Lika. Părțile de porc precum picioarele, urechile, coada, pielea și capul sunt acoperite cu apă rece, apoi puse la foc mic. Când apa începe să fiarbă, spuma de suprafață este îndepărtată, în timp ce în oală se adaugă condimente precum sare și piper. Oala se acoperă și carnea se lasă la fiert încet, de la 3 la 4 ore. Când carnea începe să se separe de oase, supa este transferată într-o altă oală, în timp ce oasele sunt îndepărtate din carne, piele și cartilaj. Puțin mai târziu, supa este din nou combinată cu carne, piele și cartilaj, iar amestecul este lăsat să se răcească și să dezvolte o consistență asemănătoare jeleului. Dželadija se servește întotdeauna rece, de preferință cu felii groase de pâine sau cartofi Lika copți în lateral. În trecut, aceasta era o masă populară pentru sărac,

Origine: jud. Lika-Senj

Categorie: Mâncare de porc

Taguri

Retete Dželadija