Lička janjetina

Lička janjetina este carne proaspătă originară din regiunea Lika din Croația. Carnea este obținută din miei de la Lika Curly(lička pramenka) se reproduc și sunt hrăniți cu lapte de oaie, cereale și fân de pajiște. În timpul verii, acestea sunt așezate pe pășuni deschise. Mieii trebuie să aibă între 90 și 160 de zile, cu o greutate între 22 și 36 kg. Odată sacrificat, carcasa variază de la 12 la 18 kg. Carnea este de culoare roșie aprinsă sau intensă, cu o structură delicată a mușchilor și grăsime fermă, care este de culoare alb-gălbui. Aroma este cea de oaie, dar nu prea copleșitoare. Trebuie remarcat faptul că această carne se consumă doar în formă gătită. Lička janjetina se vinde ca o carcasă întreagă sau o jumătate de carcasă, cu capul, rinichii și seuul de rinichi intacte. Se identifică cu ușurință printr-un semn de formă ovală pe umeri, coapte sau coaste ale carcasei, cu cuvintele „ lička janjetina”.", înscris pe marcaj, împreună cu marca abatorului între cele două cuvinte. Reputația acestei cărni de miel aromate este cunoscută încă din 1998, când a fost înființat un eveniment cunoscut sub numele de Toamna în Lika . În cadrul evenimentului, vizitatorii sunt familiarizați cu cântecele și dansurile populare ale regiunii, în timp ce carnea este de obicei prăjită cu scuipă sau folosită într-o tocană tradițională acrișoară.

Origine: jud. Lika-Senj

Categorie: miel

Taguri

Retete Lička janjetina