Gaufre

Vafele delicioase și parfumate sunt cea mai cunoscută marcă culinară belgiană. Realizate din aluat gros sau aluat subțire, prăjiturile sunt coapte într-un fier de vafe special conceput, care creează un model neobișnuit în carouri pe partea de sus și de jos a fiecărui tort. În Belgia, există două soiuri distincte ale acestui desert național: vafa ușoară de la Bruxelles și vafa mai densă din Liege. Distincția cheie este în aluat: în timp ce aluatul de vafe de la Bruxelles este subțire și curge, soiul Liege este făcut dintr-un aluat gros, asemănător brioșului, care produce o prăjitură cu margini neuniforme și textură densă. Cu toate acestea, această distincție este recunoscută doar în Belgia, în timp ce peste tot în lume, acest desert popular este cunoscut pur și simplu sub numele de vafa belgiană.. Chiar dacă vafele au fost prezente în bucătăria belgiană încă din Evul Mediu și au fost făcute inițial cu un amestec de orz și ovăz, acestea au fost făcute celebre la Târgul Mondial, organizat la New York în 1964. Maurice Vermersch, inovatorul vafei moderne versiune, a decis să ofere vafele cetățenilor americani, ceea ce s-a dovedit a fi un mare succes. De atunci, vafele au devenit o bază obișnuită pentru micul dejun la meserii tradiționali americani. Cu toate acestea, în Belgia, vafele sunt considerate mâncare de stradă - sunt aproape întotdeauna consumate manual, din mers. De obicei, acestea sunt servite simple sau pudrate cu zahăr pudră, dar versiunile moderne pot fi acoperite cu orice, de la frișcă și ciocolată până la caramel sau fructe feliate.

Origine: Belgia

Categorie: Desert

Taguri

Retete Gaufre