Huitres de paletuviers

Stridiile de mangrove , cunoscute sub numele de huitres de paletuviers în franceză, sunt mici moluște bivalve marine care se găsesc în mlaștinile de mangrove din Noua Caledonie, unde fie trăiesc pe rădăcinile mangrovelor, fie sunt atașate de roci. În cea mai mare parte, aparținând genurilor Crassostrea și Saccostrea, aceste crustacee comestibile sunt de obicei recoltate în sălbatice de comunitatea locală și sunt considerate o delicatesă locală. Stridiile de mangrove sunt recunoscute pentru aroma lor dulce și sărată și pentru calitatea lor înaltă. De obicei, acestea sunt completate doar cu o vinaigretă simplă pentru a permite aromei lor naturale să iasă. Aceste stridii sunt utilizate pe scară largă în bucătăria locală și sunt disponibile în numeroase restaurante, piețe și supermarketuri din arhipelag.

Origine: Noua Caledonie

Categorie: Crustacee

Taguri

Retete Huitres de paletuviers