Jambon de l'Ardéche
Jambon de l'Ardéche este o șuncă uscată obținută din pulpa de porc, produsă în regiunea muntoasă Rhône-Alpes din Franța, cu condiții favorabile de aer rece și temperatură. Menține o greutate minimă de 8,5 kilograme când este încă proaspătă și este lăsată la maturare timp de cel puțin șapte luni. Se freacă manual cu sare, piper și diverse condimente. Șunca este, de asemenea, acoperită cu un amestec de untură, condimente și făină de castane. Cu cât șunca este mai în vârstă, cu atât aroma ei devine mai intensă, iar carnea devine mai fermă. Optional se poate afumat usor cu lemn de castan. Textura este supla si placuta in timp ce gustul este puternic si carn, cu note de castane, alune si o aroma unica, bogata. Savurează-l feliat subțire, atunci când îi vei putea vedea culoarea roșu închis și marmorarea deschisă cu grăsime cremoasă, albă.
Origine: Ardèche
Categorie: Prosciutto, Jamon, Jambon