Saucisson de l'Ardèche

Saucisson de l'Ardéche este un cârnați din carne și grăsime de porc, produs în regiunea Ardéche din sud-estul Franței. Conform rețetei tradiționale, un amestec de carne maturată și proaspătă sunt tocate, tratate termic, uscate și introduse în intestine naturale de porc. În funcție de porțiunea intestinelor în care este plasată carnea, se produc diferite soiuri de cârnați și se numesc potrivit, variind ca formă, greutate și diametru. Există șase soiuri - saucisse Seche , Petit Chaudin , Chaudin, Gros Chaudin , Rosette, și Jésus, cu G Ros Chaudinfiind cea mai mare, cântărind peste 2 kilograme. Cand sunt feliati, carnatii sunt rosu inchis, sarati, condimentati, carnosi si acid, cu o textura delicata si placuta care se topeste in gura. Savurați-l în salate, sandvișuri sau servit cu brânzeturi tari.

Origine: Ardèche

Categorie: Cârnați/Salamuri

Taguri

Retete Saucisson de l'Ardèche