Kartoffelsalat
Kartoffelsalat este o salată tradițională germană de cartofi, provenită din regiunea Swabia din sudul Germaniei. De obicei, constă din cartofi fierți și feliați, ceapă tocată, bulion de vită, oțet alb, ulei, muștar german ușor, zahăr și piper. Deși ingredientele acestei salate sunt destul de simple, ele trebuie alese cu grijă pentru a obține cele mai bune rezultate. Supa tare de vită este cea mai tradițională, dar se poate folosi și supa de pui sau chiar de legume. Deoarece se spune că aroma salatei se îmbunătățește cu timpul, aceasta este adesea preparată cu o zi înainte de consum. Salata de cartofi șvabi este în mod tradițional garnisită cu arpagic proaspăt deasupra și însoțește de obicei cârnații germani. Kartoffelsalat poate fi găsit în meniurile oricărui restaurant din Germania și este, de asemenea, disponibil în mod regulat în magazinele alimentare.
Origine: Baden-Württemberg
Categorie: Salată