Schwäbische Spätzle

Cunoscut și sub denumirea de „mâncare națională șvabă”, acest produs de paste pe bază de ou este făcut în mod tradițional manual. Tradiția de a face Spätzle poate fi urmărită încă din secolul al XVIII-lea. Ingredientele se amesteca si aluatul se framanta pana obtine consistenta dorita. De la introducerea mașinii de frământat la începutul secolului al XX-lea, acest proces a fost în mare măsură mecanizat. Este greu de standardizat consistența corectă a aluatului, timpul necesar de gătire și temperatura corespunzătoare, iar cei mai buni bucătari spätzle gătesc după senzație. Prin urmare, competențele și expertiza producătorilor locali, care s-au transmis din generație în generație, joacă rolurile principale în procesul de fabricare a aluatului. Astăzi, Schwäbische Spätzle sunt produse de aproape toți producătorii de paste din Suabia, și pot fi găsite în aproape orice restaurant. Din anii 1980, exporturile de produs au avut succes, iar produsul a devenit un simbol al regiunii.

Origine: Baden-Württemberg

Categorie: Soi de paste

Taguri

Retete Schwäbische Spätzle