Liebfraumilch

Liebfraumilcheste un stil de vin german semidulce produs în regiunile viticole Rheinhessen, Pfalz, Rheingau și Nahe. Deși reglementările oficiale prevăd că cel puțin 70% din amestec trebuie să includă Müller-Thurgau, Bacchus, Silvaner sau Riesling, majoritatea producătorilor optează pentru Müller-Thurgau. Liebfraumilch este fabricat în mare parte pentru export. Se bucură de o reputație slabă și este adesea numit vin dulce și ieftin de supermarket. A fost deosebit de popular în anii 1970, când era de obicei considerat un vin vrac destinat consumului de masă. Aceste vinuri au apărut pentru prima dată în secolul al XVIII-lea. Stilurile originale erau făcute în principal cu Riesling și erau unul dintre cele mai bune vinuri europene la acea vreme. Calitatea vinurilor produse sub denumirea a început să scadă în secolul al XX-lea, dar unii producători au făcut recent un efort pentru a aduce etichetei faima de odinioară, îmbunătățindu-și calitatea și bazându-se pe strugurii Riesling. Deși caracterul lor poate varia semnificativ, aceste vinuri sunt de obicei cu corp ușor și dulci, în timp ce aromele sunt fructate și amintesc de mere și citrice.

Origine: Renania-Palatinat

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Liebfraumilch