Lička kisela juha od janjetine

Lička kisela juha od janjetine este o supă tradițională croată originară din regiunea Lika. Această supă acră se face de obicei cu o combinație de miel, morcovi, țelină, pătrunjel, foi de dafin, gălbenușuri de ou, usturoi, kale, orez, suc de lămâie, smântână, sare și piper. Mielul se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu morcovi, telina si patrunjel. Varza și orezul sunt gătite într-o oală separată. Odată ce carnea devine fragedă, supa se strecoară, iar ceapa, usturoiul și foile de dafin se scot din oală. Gălbenușurile, smântâna și sucul de lămâie se amestecă, apoi se toarnă în supă, care trebuie amestecată continuu. Carnea, legumele și orezul sunt servite într-o farfurie, apoi acoperite cu supă și savurate calde.

Origine: jud. Lika-Senj

Categorie: Supă de carne

Taguri

Retete Lička kisela juha od janjetine