Olive de Nice

Olive de Nice sunt produse de măsline din soiul Cailletier care provin din regiunea franceză Alpes-Maritimes. Produsul se referă la măsline mici, cărnoase și la pastă de măsline. Măslinele au o textură fermă, un miros care amintește de fructele uscate și un gust ușor amar. Pulpa este delicată și trebuie să se desprindă cu ușurință din gropi, în timp ce culoarea lor este galben-verde până la maro și albastru închis până la negru. Pasta de măsline, în schimb, are o textură netedă, fină, cu un miros în comparație cu cea a uleiului de măsline, și are o culoare de vin, nici verde, nici prea închisă. Măslinele se păstrează în saramură timp de 3 luni, iar încă 3 luni pentru prepararea pastei. Cel mai frecvent sunt consumate pe cont propriu, ca aperitiv, asociate cu brânză albastră învechită și vin roșu, sau folosite în Salata Nicoise cu ton.

Origine: Alpes-Maritimes

Categorie: măsline

Taguri

Retete Olive de Nice