Farine de Petit Épeautre de Haute Provence
Farine de Petit Épeautre de Haute Provence este un tip de făină făcută din boabe de cereale de speltă mici, cu spice plate cu barbă. Boabele trebuie decojite sau albite înainte de consum. Făina este în mod caracteristic de culoarea fildeșului sau crem și are un conținut foarte scăzut de gluten, ceea ce o împiedică să crească la fel de repede ca făina tipică de grâu. Vine în două soiuri - făină integrală de grâu și făină cernută, cu un nivel de umiditate mai mic de 14% la ambele soiuri. Este produs folosind metode tradiționale de măcinare a pietrei în regiunile franceze Alpes de Haute Provence, Hautes-Alpes, Drôme și Vaucluse. Un produs foarte cunoscut al regiunii, este folosit mai ales pentru a face clătite fine și pâine aurie pentru sandvișuri, cu un gust delicat care amintește de nuci și o crustă de culoare portocalie.
Origine: Alpes-de-Haute-Provence
Categorie: Făină