Olomoucké Tvarůžky

Olomoucké tvarůžkyeste o brânză de masă unică produsă din caș fără grăsimi în regiunea Haná din Republica Cehă. Are o aromă savuroasă, picant, care se dezvoltă în faza de coacere datorită influenței microflorei la suprafața sa. În funcție de durata de coacere, mirosul poate varia de la ușor la intens înțepător. La exterior, este acoperit cu o pată de culoare aurie spre portocaliu, și arată ceros, ca un fagure, în timp ce, la interior, textura este omogenă, semi-moale spre moale și ușor mestecată. Brânza este modelată în rulouri scurte, inele sau bețișoare, fiecare bucată cântărind aproximativ 20-30 de grame. În orașul Loštice, unde se produce brânza, există și Muzeul Olomoucké tvarůžky, unde se găsește probabil singurul automat de vânzare de tvarůžky din lume. Datorită popularității sale ridicate,

Origine: Regiunea Olomouc

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Olomoucké Tvarůžky