Miere de albine fără înțepături de Arusha

Extinderea zonelor defrișate și poluarea din regiunea Arusha din Tanzania au contribuit la o reducere drastică a mierii de albine fără înțepături, cu randament ridicat, care se găsește în mod natural în stupii din trunchiurile de copaci uscate, tufișuri, copaci și găuri în pământ. Trăind în condiții dificile, un grup de femei din satul Ngurdoto, situat pe versanții Muntelui Meru, s-au organizat într-o asociație numită Umangu și au decis să reintroducă producția acestei mieri în regiune. Ei sunt acum principalii producători de miere de albine fără înțepături Arusha , cunoscută local ca nyori., care se recoltează în ianuarie, februarie și, în funcție de anotimp, și în octombrie. Stupii tradiționali făcuți cu secțiuni de trunchi goale (care au fost locuite anterior cu roiuri de albine) sunt de obicei agățați de acoperișurile caselor, de garduri sau de copaci înalți de papaya, mango și avocado înainte de a fi tăiați pentru a colecta mierea. Albinele care produc mierea sunt albine mari, negre, fără înțepături (Meloponini), cărora le place să se sărbătorească cu diverse flori, în principal din familiile Oleaceae, Proteceae, Plantaginaceae și Eucalyptus, producând o miere hrănitoare, cu mai multe flori. Renumită pentru proprietățile sale curative, mierea are o consistență lichidă, în timp ce aromele sunt dulci, acidulate, citrice și florale. O presă manuală și filtre de tifon sunt folosite pentru a separa mierea de ceară și impurități înaintea acesteia. este turnat în borcane și gata de a fi vândut. Mierea de albine fără înțepături de Arusha este folosită în mod obișnuit pentru a îndulci laptele, ceaiul, porumbul sau terciul de mei. Alte produse tipice includ propolisul, o cremă medicinală și unguentul.

Origine: Regiunea Arusha

Categorie: Miere

Taguri

Retete Miere de albine fără înțepături de Arusha