Valašský frgál

Cunoscut și ca vdolek , pecák sau lopaták, Valašský frgál este o prăjitură dulce de formă rotundă, făcută în mod tradițional, cu toppinguri, produsă în regiunea Țara Românească Moravia din partea de sud-est a Republicii Cehe. Prajitura are un diametru de aproximativ 30 de centimetri si este de culoare aurie cand este complet copta. La suprafață, există un crumble care poate fi stropit suplimentar cu zahăr, scorțișoară și pesmet de turtă dulce sau stropit cu unt. Aproape jumătate din produsul finit (42-48%) constă din topping, care poate fi făcut din pere uscate (cel mai popular soi), gem, fructe, caș, mac, nuci, varză, guli-rabe sau morcovi. Toppingurile nu sunt niciodată combinate. Odată ce prăjitura este terminată, cântărește între 600 și 700 de grame în total și poate fi vândută fie proaspătă, fie congelată.

Origine: Regiunea Zlín

Categorie: Tort

Taguri

Retete Valašský frgál