Timbuktu și Paste Gao Katta

În Timbuktu și Gao, katta este un tip neobișnuit de paste făcute cu făină de grâu locală. Este produs de femei care fac și alte alimente delicioase, cum ar fi pâine ( wadjila , tukasu și takula ) și luttre.– carnati de vita imbogatiti cu diverse condimente si usturoi. Pentru a face paste katta, femeile formează mai întâi o bilă de aluat, apoi rup bucăți mici și le rulează între două degete. Firele subțiri, scurte, de paste se usucă la umbră timp de 24 de ore, apoi se prăjesc într-o tigaie până capătă o culoare galben-maroniu. Pastele pot fi consumate imediat, dar dacă nu este cazul, pot fi păstrate și în borcane sau pungi. În mod tradițional, katta este gătit într-un sos făcut cu roșii, condimente, pește uscat și fie carne de oaie, fie carne de vită. Acest fel de mâncare avansat este făcut de femei, fie pentru oaspeți importanți, fie pentru ocazii speciale, cum ar fi Mawlud, Eid ul-Fitr și Ramadan.

Origine: Regiunea Tombouctou

Categorie: Soi de paste

Taguri

Retete Timbuktu și Paste Gao Katta