Pain au chocolat

Pain au chocolat este un rulou francez de viennoiserie realizat dintr-o combinație de aluat dreptunghiular, cu drojdie și câteva bețișoare de ciocolată sau ganache de ciocolată. Aluatul umplut se rulează, se coace, apoi se servește, ideal cât este încă fierbinte sau cald. Acest produs de patiserie fulgioasă poate fi cumpărat de la numeroase brutării și supermarketuri franceze. Interesant, un alt nume pentru pain au chocolat este ciocolatina și este folosit mai ales în sud-vestul țării. În Bordeaux, există chiar și un caz în care clienții trebuiau să plătească mai mult dacă comandau un pain au chocolat mai degrabă decât o ciocolată. Se crede că sud-vestul a rămas cu ciocolatina, deoarece este asemănător cu cuvântul occitan chicolatina . Indiferent de aceste „războaie ale numelor”, în Franța, nu ar trebui să ne referim niciodată la pain au chocolat ca acroissant de ciocolata .

Origine: Franţa

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Pain au chocolat