Pain perdu
Considerat o versiune timpurie a faimosului mic dejun numit pâine prăjită , pain perdu este un fel de mâncare franțuzesc simplu, care se bazează pe pâine veche și veche. Folosirea pâinii veche pentru acest fel de mâncare este chiar sugerată de numele său, care se traduce prin pâine pierdută sau pâine irosită în franceză. Pentru a face pain perdu, feliile de pâine veche cu crusta îndepărtată sunt înmuiate într-un amestec de ou și lapte înainte de a fi prăjite în unt topit până când sunt frumos colorate și crocante. O rețetă pentru un fel de mâncare numit payn perdu a fost găsită într-o carte veche engleză de bucate care datează din aproximativ 1430. Această versiune cere scufundarea feliilor de pâine în ouă bătute, apoi prăjirea lor în unt și, în final, servirea feliilor prăjite cu zahăr deasupra. Conform Cartea de gătit a lui Martha Washington , pain perdu a fost adoptată de englezi de la început și, prin urmare, rețeta pentru fel de mâncare a fost prezentată în aproape orice carte de bucate engleză. O altă versiune din secolul al XVIII-lea sugerează înmuierea feliilor de pâine fără crustă într-o combinație de ouă bătute, smântână, vin ( Sac ), zahăr și nucșoară. Feliile de pâine înmuiate sunt apoi prăjite în unt și savurate cu un sos făcut cu zahăr, unt și Sac.
Origine: Franţa
Categorie: Pâine