Porter

Porter este un stil de bere care a fost creat la Londra cândva în secolul al XVIII-lea, dar soiurile moderne bine echilibrate și aromate nu au multe asemănări cu versiunea originală. Aproximativ definită, porter este o bere închisă versatilă, făcută din orz închis de malț și o cantitate mare de hamei. Acest stil versatil se caracterizează de obicei prin arome de malț, prăjite și amărăciune medie de hamei. În zilele noastre, majoritatea stilurilor de porter sunt clasificate ca maro, robust și baltic. Se crede că acest stil a apărut pentru prima dată în barurile londoneze care obișnuiau să depoziteze trei tipuri de bere: învechită, proaspătă și tare, care urmau apoi să fie amestecate în diverse amestecuri. Unul dintre aceste amestecuri era cunoscut sub numele de trei fire— și deși se crede adesea că aceasta a fost originea porterului, este, de asemenea, probabil ca acesta să provină din stilul de bază cunoscut sub numele de bere brună din dorința pură de a îmbunătăți calitatea berii prin adăugarea de mai mult hamei și o învechire mai lungă. Numele a apărut pentru că noua bere era deosebit de populară printre hamalii care transportau mărfuri prin oraș. Până în secolul al XIX-lea, porterul a ajuns să devină prima bere produsă în masă din lume care a fost, de asemenea, favorizată în mod special în coloniile americane, în timp ce un stil similar cunoscut sub numele de simple porter a fost dezvoltat simultan în Irlanda - care mai târziu va purta numele Guinness și va fi clasificat ca o stout. La mijlocul secolului al XX-lea, portarul a căzut în disgrație și abia recent a cunoscut o oarecare renaștere când berăriile artizanale au încercat să reintroducă acest stil clasic. Portarii pot potrivi o mare varietate de feluri de mâncare, dar sunt cel mai bine combinate cu carne afumată sau la grătar, tocanite, cârnați și brânzeturi albastre. Unele stiluri se pot potrivi și cu deserturile pe bază de ciocolată și, în mod surprinzător, chiar și cu stridiile.

Origine: Anglia

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Porter