Puternic Bitter

În grupul de bitter britanici, bitterul puternic este versiunea cu cea mai mare gravitate. Exemplele variază de la aur închis la cupru, în timp ce conținutul de alcool se încadrează între 4 și 7% ABV. Au un caracter de malț, adesea completat de note de caramel, prăjite și fructe. Aromele și aromele de hamei sunt moderate, carbonatarea este scăzută spre medie, în timp ce corpul este mediu spre plin. Cheia amarului puternic este moderația. În ciuda numelui, aceste băuturi nu sunt dominate de amărăciune și ar trebui doar să accentueze malțul. Toate stilurile bitter s-au dezvoltat după 1642 și inventarea cocsului-combustibilul de carbon obținut din cărbune. Înainte de aceasta, malțurile erau prăjite folosind turbă și lemn, care aveau întotdeauna o culoare mai închisă și un caracter afumat. Această invenție a permis producătorilor de bere să creeze stiluri mai ușoare, atât ca culoare, cât și ca aromă. Strong Bitter este un stil care se asortează bine cu specialități britanice, pui la grătar sau la grătar, grătar, mâncăruri prăjite și brânză.

Origine: Anglia

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Puternic Bitter