Vin de orz

Spre deosebire de numele său, vin de orzeste un stil de bere care este cel mai bine cunoscut pentru caracterul său dominant de malț. Este un tip de bere extra-puternică care își are originea în Anglia, dar acum este produsă în întreaga lume. Deși numele a intrat în uz pentru prima dată în 1903, odată cu introducerea No.1 Burton Ale de către Bass Brewing, stilul a existat cu mult înainte, dar probabil a apărut sub diferite denumiri. Ca stil, vinul de orz este uneori dificil de descris, deoarece este incredibil de versatil și se suprapune adesea cu alte tipuri. Este unul dintre cele mai puternice stiluri de bere, cu un conținut de alcool care se încadrează de obicei între 7 și 12% ABV. Vinul britanic de orz are un caracter oarecum asemănător cu sherry și dulce-malț, cu amărăciune moderată de hamei și arome și arome de caramel și fructe uscate. Versiunea americană este, de asemenea, maltă, dar are de obicei mai mult amărăciune de hamei. Ambele stiluri sunt corpolente, mari și îndrăznețe, iar toate exemplele stilului sunt destinate îmbătrânirii, care tonifică și ameliorează aromele. Primele tipuri de beri cu vin din orz au apărut probabil cândva în secolul al XVIII-lea. Erau preparate de către producători de bere de la fermă, care aveau să îmbătrânească la prima scurgere din piure. Această primă rulare a fost de obicei cea mai puternică, așa că putea fi stocată mai mult timp. Aceste băuturi puternice și grele au fost în mare parte rezervate aristocrației și au fost destinate să înlocuiască parțial vinul, deoarece Marea Britanie a avut probleme cu cele mai importante țări producătoare de vin. În secolul al XIX-lea, producția privată de bere a scăzut, odată cu gustul pentru bere puternică și bogată în malț. Accentul s-a mutat pe stiluri mai ușoare și mai puțin maltoase, iar vinul de orz a căzut din favoare, dar producția a continuat la scară mică, iar mai multe fabrici de bere britanice continuă tradiția. În anii 1970, stilul a apărut și în SUA. Anchor Brewing a lansat prima versiune care va influența apariția vinurilor de orz în stil american. Atât vinurile britanice, cât și cele americane din orz sunt beri excelente pentru a bea și s-ar combina bine cu brânză bogată aromată - Stilton este o asociere clasică - foie gras, miel, carne de vânat sau mâncăruri pe bază de carne de vită. Se pot asorta bine și cu unele deserturi.

Origine: Anglia

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Vin de orz