Sweet Stout

Sweet stout este un stil de bere care este de obicei preparat cu adaos de zahăr din lapte (lactoză). Este, de asemenea, cunoscut sub numele de smântână sau lapte, și a apărut în Anglia cândva la începutul anilor 1900. Stouts dulci sunt beri întunecate și pline de corp, care au arome și arome granulare de malț, adesea cu note de cafea și ciocolată. Sunt netede și cremoase, cu amărăciune medie de hamei, în timp ce caracterul lor de malț este bine echilibrat cu dulceață medie spre mare. Stout-urile dulci sunt o combinație ideală cu deserturile de ciocolată, dar pot funcționa bine și cu soiuri de brânză cremoasă, mâncăruri picante, vânat și sosuri bogate. În Anglia, denumirile milk sau cream stout nu sunt folosite, dar termenii apar în mod regulat în altă parte. Conținutul de alcool al stouts dulci variază de obicei între 4 și 6% ABV.

Origine: Anglia

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Sweet Stout