Poset

Posset , cunoscut și sub numele de posted sau pochette, era o băutură caldă britanică făcută cu lapte condimentat coagulat fie cu bere, fie cu vin. Băutura a fost folosită cel mai frecvent ca remediu pentru răceală sau gripă, precum și ca tratament general pentru alte boli minore și insomnie. Prima rețetă de posset datează din secolul al XV-lea și necesită lapte fiert, vin, ghimbir, zahăr și anason confiat. Pentru a menține posetul suficient de cald pentru a se coagula, bucătarii ar ține oala aproape de foc sau între două perne. Nobilii ar folosi mosc sau ambră la parfumuri posset lor, în timp ce popular regulat al lor a făcut cu bere și pâine. Versiunea care folosea pâinea ca agent de îngroșare a supraviețuit până în anii 1950 și a fost numită fig sue. Până la începutul secolului al XIX-lea, posset a fost folosit ca toast de sărbătoare la nunți, indiferent de statutul social. De asemenea, în acest moment a început să iasă din modă, acum există doar în cărțile de bucate vechi și în literatura legată de spumă.

Origine: Anglia

Categorie: Băutură alcoolica

Taguri

Retete Poset