Pruneaux d'Agen

Prunele Agen sunt fructele uscate ale prunei d'EnteSoi de prun care este cultivat în regiunea Aquitaine din Franța, și anume între râurile Lot și Garonne. Prunele au fost introduse în regiune în secolul al XIII-lea, când un cruciat care se întorcea din Siria a adus cu el câteva sâmburi și le-a dat călugărilor locali care au început să le cultive, în timp ce prunele de Agen sunt produse încă din secolul al XVI-lea și își iau numele de la oraș de pe malul râului care a fost un port important pentru transportul fructelor uscate în toată Franța și în restul Europei. Aceste prune lucioase, aproape negre, cu pulpă de chihlimbar sunt un adaos grozav la foie gras sau la tocane și fripturi făcute cu carne de porc, vânat sau pasăre, dar se potrivesc uimitor de bine cu brânzeturile mature și albastre, sau pot fi folosite pentru a face compoturi si diverse deserturi.

Origine: Lot-et-Garonne

Categorie: Prună uscată

Taguri

Retete Pruneaux d'Agen