Fougerus

Fougerus este o brânză franceză produsă în regiunea Seine-et-Marne. Se face cu lapte crud de vacă de la 20 de ferme din regiune. Brânza are o coajă înflorită care ascunde o textură moale și cremoasă dedesubt. După patru săptămâni, când este complet coaptă, textura trebuie să curgă și netedă. Cuvântul fougerus este francez pentru ferigă , referindu-se la faptul că ferigă a fost plasată inițial pe brânză pentru a ascunde petele neatrăgătoare care apăreau pe brânză pe măsură ce se maturiza. Cu toate acestea, brânza era atât de aromată și aromată, încât de atunci s-au folosit mereu ferigi pe brânză. Aroma Fougerus este lemnoasă, ciupercă și pământoasă, în timp ce aromele sunt dulci și sărate, cu note de varză și conopidă. Asortați-l cu Prosecco sau șampanie.

Origine: Seine-et-Marne

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Fougerus