Quiche Lorraine

Deși quiche-urile pot fi făcute cu aproape orice, de la carne și legume până la fructe de mare, ierburi și brânzeturi, regele dintre aceste tarte delicioase la cuptor este încă quiche-ul original Lorraine, constând pur și simplu dintr-o bază de aluat scurtă care este umplută cu bacon, ouă, smantana, nucsoara si un strop de sare si piper. Se crede că cuvântul quiche a fost adaptat din cuvântul german küchen , care înseamnă prăjitură, deoarece primele quiches din Lorena au fost făcute cu aluat de pâine în loc de aluat de crustă. În regiunea franceză Lorena, este servit în mod tradițional în ziua de 1 mai ca acompaniament de purcelul de lapte prăjit. În orice altă zi a anului, se servește ca aperitiv, de obicei cu o salată verde în lateral și se consumă de obicei fie la temperatura camerei, fie caldă, în timp ce crusta auriu-maro este încă crocantă.

Origine: Lorena

Categorie: Placinta Savuroasa

Taguri

Retete Quiche Lorraine