Tête de veau

După cum ar putea sugera și numele, acest fel de mâncare franțuzesc constă dintr-un cap de vițel, care se fierbe mult timp până când carnea devine fragedă și pielea capătă o consistență gelatinoasă. Limba și creierul se fierb și ele separat cu o combinație de condimente, iar cele trei tipuri de carne se servesc împreună în felii groase pe un platou cu legumele folosite la gătit, de obicei cartofi și morcovi, și un strop de sos ravigote. Deși felul de mâncare are numeroase presupuse origini, celebrul scriitor francez Gustave Flaubert îl urmărește până la britanicii care sărbătoreau decapitarea regelui Carol I. După revoluția franceză și încă o altă decapitare binecunoscută, francezii au urmat exemplul. Aceeași mâncare era făcută din cap de porc, dar la un moment dat (și din motive necunoscute), porcul a căzut din modă și a căzut vițel.

Origine: Lorena

Categorie: Mâncare de vițel

Taguri

Retete Tête de veau