Tourte Lorraine

Acest antreu consistent, plin de carne, este adesea confundat cu patéul Lorrain, o altă plăcintă clasică de carne franceză. Dar, spre deosebire de paté Lorrain, la umplutura de Tourte Lorraine se adaugă smântână și crema de ouă. În afară de aceasta, potrivit Larousse Gastronomique, una dintre cărțile de referință principale despre bucătăria franceză, ambele sunt coapte în patiserie și includ un pateu gros de carne de porc și vițel marinat într-o baie aromată de vin, eșalotă, cuișoare și aromate Herbes de Provence. – un amestec clasic de cimbru uscat, maghiran, oregano, rozmarin, cervil, tarhon, leuștean, cimbru, salvie, dafin și fenicul. Cel mai bine savurat proaspăt scos din cuptor, Tourte Lorraine este servit în mod tradițional ca aperitiv cu o parte de salată verde și este de obicei asociat cu un pahar de vin rece. În Lorena, este, de asemenea, deosebit de popular în rândul clasei muncitoare ca o masă de dimineață devreme.

Origine: Lorena

Categorie: Placinta Savuroasa

Taguri

Retete Tourte Lorraine