Rosé d'Anjou

Rosé d'Anjou este o denumire franceza situata in districtul Anjou din Valea Loarei, mai exact in departamentele Maine-et-Loire, Deux-Sèvres si Vienne. Vinurile sunt realizate în principal cu struguri autohtoni Grolleau, în timp ce alte soiuri permise includ Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Gamay, Malbec și Pineau d'Aunis. Aceste vinuri limpezi și strălucitoare sunt subtil dulci, fără a fi stânjenitoare și sunt adesea lăudate pentru echilibrul lor perfect de alcool, aciditate și zaharuri. Ele pot fi palide până la roz intens, în timp ce aromele tipice includ fructe roșii acidulate, dar notele de banane, bomboane și petale de trandafir sunt, de asemenea, destul de comune. Acest stil rosé este de obicei etichetat ca Primeur sau un nouveau fructifer și proaspăt. Ambele sunt accesibile și ușor de băut și, deși sunt un aperitiv excelent, se pot potrivi și cu preparate cremoase din carne de pasăre sau pește și deserturi pe bază de fructe.

Origine: Pays de la Loire

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Rosé d'Anjou