Sachertorte

Originalul Sachertorte este cel mai faimos tort austriac. Este un pandișpan de ciocolată clasic, stratificat, acoperit subțire cu gem de caise de înaltă calitate și acoperit cu glazură de ciocolată. Se spune că Sachertorte are cel mai bun gust atunci când este însoțită de un mic nor de frișcă neîndulcită în lateral. A fost inventat în 1832 de Franz Sacher, un patiser al prințului Clemens Lothar Wensel Metternich, cancelarul de stat al Austriei la acea vreme. Prințul și-a dorit un tort nou, iar Sacher, în vârstă de 16 ani la acea vreme, l-a obligat creând ceva nou din ingrediente care erau ușor disponibile în bucătărie. Este suficient să spunem că tortul a avut un succes uriaș, iar fiul lui Franz, Eduard, a deschis un hotel numit Sacher.în 1876, servind popularul tort până în zilele noastre. Astăzi, aproape fiecare cafenea din Viena are propria sa versiune a prăjiturii, dar nu există două prăjituri care seamănă destul de mult. Pentru a evita confuziile, este recomandat sa cautati deasupra tortului sigiliul oficial de ciocolata Sacher, care se gaseste doar pe Original Sacher, produs de Hotel Sacher intr-o cantitate de aproximativ 360.000 de prajituri pe an. Interesant este că din 1954 până în 1963, Hotelul Sacher a trecut printr-o luptă juridică cu rivalul lor, cafeneaua Demel, iar procedurile judiciare s-au concentrat asupra căruia cineva avea dreptul să-și numească Sachertorte originalul. Problemele care au fost discutate au inclus dacă tortul ar trebui să aibă un strat suplimentar de dulceață de caise în mijloc și dacă să folosești margarină sau unt. În urma unei lungi dispute de șapte ani, părțile au ajuns la un acord — iar torta Sacher originală se găsește acum doar la Hotel Sacher. Cu toate acestea, versiunea Demel, care nu are un strat suplimentar de dulceață de caise în mijloc, este aproape la fel de populară.

Origine: Viena

Categorie: Tort de ciocolata

Taguri

Retete Sachertorte